Az 1. és talán az egyetlen, ami időnként egy kis mosolyt is csalhat a szülő arcára, a wc-be pottyant tárgyak, játékok.

Mindenkinek ismerős a szituáció, amikor túl nagy a csend… A csend okának megkeresésekor pedig kiderül, hogy csak Super Marió és társai átugorva a kanapét, felszedve 3 pöttyös gombát hatalmasra nőnek és egy jólirányzott repülő pörgéssel a wc-ben landolnak. A hatalmas kerek, ártatlan szemekre haragudni szinte lehetetlen, de a dugulás máris készen.

 

 

 A dugulás első okát már átvettük, jöhet a 2.

Ez, a szándékosan a wc-be dobott ételmaradék, a kuka helyett.
Amit gyorsan fel is jegyezhetünk magunknak ezzel kapcsolatban, azon felül, hogy ne pazaroljunk, az az, hogy nincs olyan, hogy “ez csak egy kis rizs, úgyis olyan picike”… A csőhálózatba érve ezek a maradékok összetömörülnek, így szolgálva gócként a dugulásoknak, masszív, nehezen eltávolítható dugók jönnek létre, akár néhány nap alatt is.

 A dugulás 3. oka, mindig aktuális. 

Ez pedig nem más, mint a kevés vízfogyasztás, rengeteg nyaralóba, hétvégi házba költöznek be, ahol hetekig, vagy hónapokig nem volt vízfogyasztás. Ahogy szervezetünknek is, a vízhálózatnak is szüksége van a folyamatos vízellátásra. A leülepedett lerakódásokat, felgyülemlett maradványokat nem lehet egy kis öblítéssel eltűntetni, amennyiben hosszú idejig használaton kívül voltak a csövek, a hirtelen megnövekedett igénybevétel esetén is gyakran előfordul dugulás. 

 

Már a dugulás 4. leggyakoribb okához érkeztünk. Most egy kicsit haza is beszélhetünk, hiszen mi magyarok imádjuk a rántott dolgokat, legyen az hús, zöldség, vagy sajt, mindegy csak rántva legyen. De nem csak a felnőttek, a gyerekek is (saját gyerek is ) imádja ezeket, olyan mint Gombóc Artúr, csak nem csokival, hanem a ropogós gyönyörű aranysárga panírral. 
A rántott ételek elkészítéséhez viszont rengeteg olajra van szükség, sokan pedig nem tesznek mást, mint nemes egyszerűséggel, beleöntik a használt olajat a lefolyóba, ami gyakran okoz elakadást és a zsírmaradványokkal összetapadó ételmaradék máris egy hatalmas dugóvá alakul. Az már csak hab a tortán, hogy borzaszótan környezetszennyező.
Azt javasoljuk, hogy ne öntse az elhasznált olajat a konyhai lefolyóba, védjük környezetünket ezzel is és előzzük meg a dugulást.

 

  

Az 5. leggyakoribb oka a dugulásnak, amire talán sosem gondolt, az a hidegvízzel való mosogatás. Ha hidegvízzel mosogat, amit csak tetéz, ha nem folyóvizet használ, akkor biztos lehet abban, hogy a dugulás visszatérő hívatlan Vendég lesz a házában.
Érdekes statisztikai adat, hogy Budapesten az egyik leggyakrabban előforduló probléma, a hidegvíz használatából adódó dugulás.

  

A dugulás 6. leggyakoribb oka a kozmetikumok.
A gyengébb minőségű tusfürdők, habfürdők, szappanok is nagyon makacs lerakódást tudnak okozni a csövekben. Ennek az oka több dologból fakadhat, az egyik ezek közül az az összetétel, a másik pedig a nehézkes feloldódás.
A nem feloldódó kozmetikumok lerakódásán egyre több és több szennyeződés tud megragadni, ezzel hatalmas gócokat létrehozva.

 

A 7. oka a dugulásnak és talán a leggyakrabbak közé tartozik, az a haj. A tévhitekkel ellentétben nemcsak a hosszú, de a rövid hajszálak is okozhatnak problémát, különösen a mosó- vagy fürdőszerek lerakódásaihoz tapadva. Ezek a hajszálak a nem megfelelően feloldódó és így lerakódott rossz minőségű tusfürdőkön, mosószereken makacsul megtapadnak, így létrehozva a dugulást.

 

A dugulás 8. leggyakoribb oka a mosószer. Ez nagyon hasonló, a korábban már említett rosszul feloldódó tüsfürdőhöz. Biztosan tapasztaltuk már a mosógépen is, hogy az adagolónál, az ajtónál furcsa lerakódások jelentkeztek. Ez megy végbe a csövekben is, a nem megfelelően oldódó mosószerek éppúgy letapadnak a lefolyócsövekben, mint a mosógép adagolójában. Az alacsony vízhőmérsékletű, rövid programok tovább rontják a helyzetet. Így rögötn egy jótanáccsal is szolgálunk.

Havonta egyszer tiszítószeres főzőprogramot futasson a mosógépen, ezzel a gépet és a csöveket is megvédve.

 

 

 

 

A 9. oka a dugulásoknak a régebbi építésű csatorna, egyrészről ezeket a rendszereket nem a mai kor szokásaira méretezték, másrészről idővel ezek korrodálódnak, elöregednek.
Vállaljuk Veszprém, Zala, Somogy és Fejér megyében gyors, precíz és garantáltan hatékony módszerekkel a dugulások elhárítását.

 

Elérkeztünk a dugulás 10. leggyakoribb okához.
Ez a lefolyótisztítás elmaradása. Itt is, mint az élet sok más területén, fontos a megelőzés. Ajánlatos havi rendszerességgel vízkőmentesíteni a lefolyókat, akár a háztartásban is megtalálható szerekkel. 

 

 

ajánlatkérés

Kérje egyedi árajánlatunkat

Szolgáltatási területek:

Veszprém megye, Zala megye, Somogy megye, Fejér megye

E-mail:

holeczgyorgydugulas@gmail.com

Garanciát vállalunk:

30 év tapasztalatával, garanciális szolgáltatásokkal várjuk.

Megosztás